Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ‘Türk Sinemasında Senaryo Sorunları’ sempozyumu düzenliyor.
Geçtiğimiz sene Türk Sinemasında Yapım Sorunları Sempozyumu’nu düzenlemiş olan Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bu sene ‘Türk Sinemasında Senaryo Sorunları’ sempozyumu düzenliyor. Sempozyum,Türk Sineması’nın üretim süreçlerinde karşı karşıya bulunduğu temel sorunlara dönük değerlendirmelerde bulunmayı ve bu sunumlar boyunca ortaya çıkacak çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyor.
Moderatörlüğünü sinema tarihçisi ve yazarı Burçak Evren’nin yürüteceği sempozyumun konuşmacıları olan senarist ve yönetmenler ise Ezel Akay, Handan İpekçi, Kazım Öz, Semir Aslanyürek ve Ümit Ünal.
“Türk Sinemasının en önemli sorunu senaryo mudur?, Senaryo film için neyi ifade eder? . Türk Sinemasında özgün senaryo yeterince üretilebiliyor mu?” gibi sorular ışığında Türk sinemasında ki senaryo sorunlarının tartışılacağı sempozyum 30 Nisan 2014 tarihinde gerçekleşecek.