Film 10 ay önce

Sinefesto

“Suriyeli Kozmonot” Belgeseli Sinemaseverlerle Buluşacak

Savaş dolayısıyla Türkiye’ye sığınan Suriyeli Astronot Muhammed Ahmed Faris’in hikayesini anlatan belgesel filmi “Suriyeli Kozmonot”, sinemaseverlerle buluşacak.

Faris; Esed öncesi dönemde uzaya çıkarak ilk kez bir Suriyeli, “Astronot” unvanını elde eden bir halk kahramanıydı. Yaşanan savaş; adı havalimanlarına, okullara, yollara, parklara verilen Muhammed Ahmed Faris’i silmeye çalıştı.

Yönetmen Charles Emir Richards ve yapımcı Enis Özkul birlikte büyük bir özveriyle çalışarak kaybolan hikayeleri bir araya getirdi ve Muhammed Ahmed Faris’in hikayesini “Suriyeli Kozmonot” belgeseli olarak sundu.

Belgesel 4 Aralık tarihinde 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde gösterilecek. Gösterime film ekibi ve Muhammed Faris de katılacak. Gösterimin ardından Ali Demirtaş moderatörlüğünde Faris, seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

İlginizi Çekebilir