
RTÜK, Netflix ve Amazon Prime gibi internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası ve ulusal platformlar hakkında açıklama yaptı.
Geçtiğimiz aylarda lisans sorunlarından dolayı Netflix‘in ülkemizden çekileceğine dair haberler çıkmıştı. Netflix severlerini telaşlandıran haber RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin‘den geldi. Şahin‘in internet üzerinden yayın yapan kanalları lisansa almaya davet etmesinin ardından Netflix ve Amazon Prime‘ın lisans aldığı açıklandı.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar Netflix ve Amazon Prime Video, tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK’ten lisans aldı. Hayırlı olsun.” dedi.
10 yıl geçerliliği olan lisansın şirketler tarafından istenildiği zamanda iptal edilebileceği de belirtildi.