Türkiye
Kaybedenler Kulübü Gerçeği
Kaybedenler Kulübü ismini birçoğumuz ilk defa Yiğit Özşener ve Nejat İşler ‘in rol aldığı filmle duyduk. Erol Egemen’in kim olduğunu birbirimize sorduk. Gerçekten böyle bir radyo programı var mıydı, yok muydu merak ettik. Herkes onlar hakkında birşeyler söylüyordu.
Bugün de Murat Menteş Kaybedenler Kulübü isimli bir yazı kaleme aldı.
Buyrun Mehmet Ada Öztekin tarafından yazılan Kaybedenler Kulübü’ nü , radyo ile arasının iyi olduğunu bildiğimiz Murat Menteş’in kaleminden dinleyelim.
“Kaybedenler Kulübü adını 1990’ların başında duyduk.
Kent FM’de Bir Nevi Radyo Programı adlı programı sunuyordu.
Altıkırkbeş Yayınları, ‘Bir Kaybedenler Kulübü tribi’ydi.
Kaan Çaydamlı, Çetin Şan, Mete Avunduk, Mehmet Ulusel, Erol Egemen, Mehmet Ada Öztekin… gibi isimler çalınıyordu kulağımıza.
Sistem karşıtıydılar: ‘Yaşasın fotokopi, yaşasın kaos!’ diyorlardı.
Kadıköylüydüler: ‘Hayatı ve kadınları öğrendiğimiz Kadıköy sokakları…’ diyorlardı.
‘İyi geceler, sayın dinleyenler. Böyle bir şey mümkünse tabii’ diyorlardı.
GÖRKEMLİ KAYBEDENLER
Cool, karizmatik, bilgili, espritüel, Kadıköylü, asi ruhlu, belki biraz bohem, kapitalizm koşulları içinde gelen konfora kolayca erişebilecekken onu reddeden… müthiş bir oluşumdu.
Derken, Kaybedenler Kulübü adlı bir sinema filmi çekildi.
Şimdi, Standart FM adlı internet radyosunda, Kaybedenler Kulübü haftanın üç gecesi yayınlanmaya devam ediyor.
Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk yine birlikteler:
‘Kaybedenler Kulübü sunar: Kaybedenler Kulübü.
….
Birçok insana aykırı, tuhaf hatta sinir bozucu görünseler de…
Kaybedenler Kulübü, başkaları kaybederken kazanmayı reddedenlerin şövalye eleminden doğmuştu.
Tüm Türkiye kazanmadıkça, kendini kaybetmiş kabul edenlerin kulübü.
Bu dünyaya inanmayanların.
Zafer peşinde, para peşinde, makam – mevki peşinde koşmayanların.
Kaybetmekte beis görmeyenlerin.
İkametgahsızların.
Kulübe üyelik işlemlerini vicdanında gerçekleştiren ve birbirlerini kaçınılmaz olarak uzaktan tanıyanların”
Murat Menteş
http://yenisafak.com.tr/yazarlar/Murat_Mentes/kaybedenler-kulubu/38350
© Sinefesto | Şaziye Ayaş

Türkiye
Nuri Bilge Ceylan’ın Yeni Filmi “Kuru Otlar Üstüne”nin Çekimleri Devam Ediyor
Prömiyerini Cannes Film Festivali‘nde yapacak!

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi “Kuru Otlar Üstüne”nin çekimleri Erzurum’da devam ediyor.
Dünyaca ünlü Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi “Kuru Otlar Üstüne“nin prodüksiyonu Erzurum’un Karayazı ilçesinde devam ediyor. Avrupa’nın en büyük sinema destekleme fonlarından biri olan Eurimages Fonu‘nun bu yılki destekleyeceği yapımlar arasında bulunan Kuru Otlar Üstüne‘nin 2022 yılında gösterime girip Cannes Film Festivali‘nde prömiyerini yapması bekleniyor.
Geçtiğimiz aylarda 2020-2 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararı’yla Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2 milyon TL yapım desteği alan filmin yapımcılığını Memento Films Production (Fransa), NBC Film (Türkiye), Komplizen (Almanya) ve ATMO (İsveç) gibi uluslararası şirketler üstleniyor.
Merakla beklenen yapımın oyuncu kadrosunda Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekinci bulunuyor. Film, İstanbul’a tayin olma umudu ile Anadolu’nun ücra bir köşesine zorunlu hizmete gönderilen öğretmen Samet’i konu alıyor. Heyecanla beklenen yapım, acımasız hayatın zorluklarını Nuray öğretmen ile aşan Samet’in hikayesine odaklanıyor.

Sinema salonlarının açılış tarihi dün yapılan kabine toplantısı ile bir kez daha ertelendi.
İçişleri Bakanlığı tarafından tüm il valiliklerine iletilen Sinema Salonlarının Faaliyetlerinin Ertelenmesi konulu yeni ek genelge ile sinema salonlarının açılış tarihi bir kez daha ertelendi. Öncesinde 1 Nisan‘da yeniden faaliyete girmesi planlanan sinema salonlarının açılış tarihi 12 Mayıs‘a ertelendi.
Yaz aylarında yeni yeni açılmaya başlayan ve geçtiğimiz aylarda vizyona girme cesareti gösteren filmlerle normalleşme adımları atan sinemaların, 17 Kasım 2020 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonucunda yıl sonuna kadar kapatılacağı açıklanmıştı. Sinemaların 2021 ile tekrar faaliyete geçmesi planlanırken yıl sonunda yapılan ek genelge ile bu tarihin 1 Nisan 2021 olacağı duyurulmuştu. Şimdi ise bu tarih artan vaka sayısı nedeniyle 12 Mayıs‘a alındı.
Türkiye
Yabancı Damat’ın Eleni’si Ayla Karaca Hayatını Kaybetti
COVID-19 nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Yabancı Damat dizisindeki Eleni karakteri ile tanınan Ayla Karaca, COVID-19 nedeniyle hayata gözlerini yumdu.
Asıl adı Atina Miloharakti olan oyuncu Ayla Karaca, COVID-19 nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Uzun süredir bakım evinde kalan Karaca, Yabancı Damat dizisindeki Eleni karakteri ile tanınıp çok sevilmişti.

17 Mart Çarşamba günü İzmir’de hayatını kaybeden Karaca‘nın cenazesi, bugün saat 12:00’da Uzunçayır Rum Ortodoks Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.
-
Etkinlikler4 gün önce
“12 Punto TRT Senaryo Günleri 2021″in Finalistleri Belli Oldu
-
TV3 gün önce
Haftanın En Çok İzlenen Dizileri (4-10 Nisan 2021)
-
Etkinlikler6 gün önce
Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu
-
Film1 gün önce
Taika Waititi’nin Seslendirdiği Save Ralph Büyük İlgi Topladı
-
TV1 gün önce
Seksenler Dizisine Zeynep Demirel Dahil Oldu
-
Ödüller4 gün önce
74. BAFTA Ödülleri Sahiplerini Buldu
-
TV4 gün önce
Mehmet Günsür İtalyan Dizisinde
-
Liste6 gün önce
Polis Adaylarını Aşka Getirecek Filmler