Diğer Amerika
Jodorovsky’den Otobiyografik Film: Poesia Si Fin
Yönetmen kendi hayatını anlatacak…
87 yaşındaki yönetmen Alejandro Jodorowsky bize canlılık ve duygu dolu bir filmle merhaba diyor. Yönetmenin otobiyografik yapımı ‘Poesia Sin Fin’ 1940 ila 50’li yıllarda Santiago’da yaşayan Şilili genç yönetmeni konu alıyor.
Gençliğinde kendine seslenildiği gibi Alejandrito, babasının tüm serzenişlerine rağmen bir şair olmak istedi. 20 yaşında ailesiyle tüm bağlarını kopararak Şili’nin başkentine bohem bir hayat sürmeye gitti.
Yönetmen filminde fantezi, erotizm ve şiddeti harmanlayarak Şili’nin o dönem içinden geçtiği problemli siyasi dönemi ekran yansıtıyor.
Alejandro Jodorowsky yönetmen, karikatürist, aktör ve bir mim sanatçısı. Otobiyografik filminde de kendisinin artistik zenginliği her sahnede belli oluyor.
‘Poesia Sin Fin’ hayat ve aşkı anlatan, bizi güldürürken ağlatan güçlü bir kaside.
Kaynak: Euronews

Diğer Amerika
Alejandro G. Iñárritu, 20. Yıl Dönümünde Amores Perros’u Restore Edecek
Amores Perros’un restorasyonlu versiyonu yeniden beyaz perdeye taşınacak.

Alejandro G. Iñárritu’nun 2000 yılında vizyona giren Amores Perros filmi, 20. yıl dönümüne özel restore edilecek.
Oscar ödüllü yönetmen Alejandro G. Iñárritu, dünya çapında adından söz ettirdiği Amores Perros filmini restore etmek üzere çalışmalara başladı.
Indiewire‘da yer alan habere göre, 2015’te çektiği The Revenant filminden bu yana beyaz perdeden uzak duran Iñárritu, yeni projesinin akabinde ilk uzun metraj filmi olan Amores perros‘un restorasyonuyla ilgilendiğini açıkladı.
Oscar’da Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde aday gösterilen filmin restorasyonlu versiyonu, Ekim ayında düzenlenen Morelia Film Festivali’nde gösterilecek. Ayrıca Aralık ayında geniş bir halk katılımıyla Mexico City’deki Zocalo Meydanı’nda sinemaseverlerle buluşturulacak.
Kaynak: Indiewire
Diğer Amerika
Guillermo del Toro Animasyon Stüdyosu Kuruyor
Guillermo del Toro, doğduğu şehir Guadalajara’da bir animasyon stüdyosu kuracağını açıkladı.
Oscar ödüllü usta yönetmen Guillermo del Toro, doğduğu şehir Guadalajara’da bir animasyon stüdyosu kuracağını açıkladı.
Suyun Sesi filmiyle Oscar’da ‘En İyi Film’ ödülünü kucaklayan Guillermo del Toro, son dönemlerde yoğun iş temposunun yanında bir de animasyon stüdyosu için hazırlıklara başladı. Guadalajara Uluslararası Film Festival’inde düzenlenen masterclass’ta konuşan del Toro: “Meksika çok hızlı gelişen bir animasyon endüstrisine sahip. Açacağımız stüdyo bu yüzden bir sosyal yardım değil, ciddi bir yatırım olarak görülmeli” sözleriyle müjdeyi verdi.
Centro Internacional de Animación (CIA) adıyla açılması beklenen stüdyo, ilk olarak stop-motion’a odaklanacak. Konuyla ilgili del Toro, “Stop-Motion, küçük bir yatırımla, arkadaşlarınla yapabileceğin, küçük ölçekli bir adım. Guadalajara’da çok yetenekli isimler zaten var, Onlarla neler yapabileceğimize bakıyoruz” diye konuştu.
Oscar ödüllü yönetmen Guillermo Del Toro 2018 yılında izlediği en filmleri paylaştı.
90. Oscar Ödülleri’nde Suyun Sesi filmiyle En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Prodüksiyon ve En İyi Orijinal Müzik dallarında ödüle layık görülen Guillermo Del Toro, 2018’de izlediği en iyi filmlerin listesini sosyal medya üzerinden takipçileri ile paylaştı.
Top 12 I have seen this year. Some yet to see. In no order.
“Roma”
“You Were Never Really Here”
“Ballad of Buster Scruggs”
“Leave No Trace”
“At the Gates of Eternity”
“The Rider”
“First Man”
“Sorry to Bother You”
“Killing” (Tsukamoto)
“The Favourite”
“Mandy”
“First Reformed”— Guillermo del Toro (@RealGDT) 30 Aralık 2018
-
Diziler1 gün önce
How I Met Your Mother Dizisinin Devamı Geliyor
-
Diziler6 gün önce
Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Bütçesi Açıklandı
-
TV3 gün önce
Haftanın En Çok İzlenen Dizileri (11-17 Nisan 2021)
-
Türkiye3 gün önce
93. Oscar Ödül Töreni TRT 2’de İzlenecek
-
Festivaller4 gün önce
74. Cannes Film Festivali’nin Açılış Filmi Annette Oldu
-
Festivaller6 gün önce
40. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu
-
TV'de Sinema6 gün önce
Bu Akşam Televizyonda Hangi Filmler Var?
-
Günün Haberi7 gün önce
Mads Mikkelsen Indiana Jones 5’ın Kadrosuna Dahil Oldu