Bernardo Bertolucci 77 Yaşında Hayatını Kaybetti

Avrupa Sineması Günün Haberi

Ünlü İtalyan yönetmen Bernardo Bertolucci 77 yaşında yaşama veda etti.

İtalyan sinemasının önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilen Bertolucci, 77 yaşında yaşama veda etti.

Bertolucci, hayatı boyunca içlerinde En İyi Yönetmen Oscar’ının da bulunduğu birçok prestijli ödülün sahibi olmuştu.

Filmografisi:

  • La Commare secca, 1962 (Korkunç Orakçı)
  • Prima della rivoluzione, 1962 (Devrimden Önce)
  • Il Canale, 1966
  • Partner, 1968
  • Amore e rabbia, 1969
  • La Strategia del ragno, 1970 (Örümceğin Stratejisi)
  • Il Conformista, 1971 (Konformist)
  • Ultimo tango a Parigi, 1973 (Paris’te Son Tango)
  • Novecento 1900, 1976 (1900/Bin Dokuz Yüz)
  • La Luna, 1979 (Ay)
  • La Tragedia di un uomo ridicolo, 1982
  • L’Ultimo Imperatore, 1987 (Son İmparator)
  • The Sheltering Sky, 1990 (Çölde Çay)
  • Il piccolo Buddha, 1993 (Küçük Buda)
  • Io ballo da sola, 1996 (Çalınmış Güzellik)
  • L’Assedio, 1998 (Teslimiyet)
  • Ten Minutes Older: The Cello, 2002
  • I Sognatori, (Düşler, Tutkular & Suçlar)2003
  • Me and You, 2012 (Ben ve Sen)

Yorumlar

 

Yorum yazın

Lütfen gerekli tüm alanları doldurunuz. *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password

Sign Up