Dünya
Ben Gazzara Hayatını Kaybetti
Metot oyunculuğunun önemli destekçilerinden usta aktör Ben Gazzara, 81 yaşında hayata veda etti.
Amerikalı ünlü oyuncu Ben Gazzara 81 yaşında hayata veda etti. Gazzara’nın aile dostu Suzanne Mados, ünlü oyuncunun kanser teşhisinin ardından yerleştiği Manhattan’daki bakımevinde Cuma günü öldüğünü söyledi.
Oyuncunun canlandırdığı karakterin düşünce ve duygularını içselleştirmesine dayanan metot oyunculuğunun önemli destekçilerinden biri olan Gazzara, Broadway’de sahnelenen “Kızgın Damdaki Kedi” oyununda ve “Büyük Lebowski” filmindeki performansıyla büyük takdir toplamıştı.
İtalyan asıllı olan Gazzara, oyunculuk kariyerine 1950’li yıllarda Broadway’de sahnelenen oyunlarla başladı.
1955’te “Kızgın Damdaki Kedi”de Pollitt ailesinin alkolik oğlu Brick’i canlandıran Gazzara, “Kim Korkar Hain Kurttan” ve “A Hatful of Rain” oyunlarındaki rolleriyle üç kez Tony Ödülü’ne aday gösterildi.
Sinemadaki ilk önemli rolünü 1959 tarihli “Bir Cinayetin Anatomisi” adlı filmde alan Gazzara, 2002 yılında “Hysterical Blindness” adlı televizyon filmindeki rolü ile Emmy Ödülü kazandı.
Gazzara’nın rol aldığı filmlerden bazıları şöyleydi: “The Bridge at Remagen”, “The Young Doctors”, “They All Laughed”, “The Thomas Crown Affair”, “If It’s Tuesday, It Must Be Belgium”, “The Spanish Prisoner”, “Stag” ve “Road House”.
İki kez evlenip boşanan Gazzara’nın Elizabeth adında bir kızı var.
Ntvmsnbc


Bu sene Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi tarafından 10. kez düzenlenen Avustralya Akademi Ödülleri açıklandı.
Avustralya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Avustralya Akademi Ödülleri (AACTA)’nin sahipleri belli oldu. Profesyonel sinema ve televizyon yapımlarını taçlandıran törende en iyi film ödülünü Promising Young Woman kazanırken, en iyi drama dizisi Queen’s Gambit seçildi.
En İyi Film Ödülü: Promising Young Woman
En İyi Yönetmen: Chloé Zhao – Nomadland
En İyi Senaryo: Aaron Sorkin – The Trial of the Chicago 7
En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Chadwick Boseman – Ma Rainey’s Black Bottom
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Carey Mulligan – Promising Young Woman
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Sacha Baron Cohen – The Trial of the Chicago 7
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Olivia Colman – The Father

En İyi Drama Dizisi Ödülü: Queen’s Gambit
En İyi Komedi Dizisi: Schitt’s Creek
En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Dizi): Aaron Pedersen – Mystery Road
En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Dizi): Anya Taylor-Joy – The Queen’s Gambit
Dünya
Emma Stone’lu Cruella Filminden Fragman Yayınlandı
101 Dalmaçyalılar’ın live-action versiyonu olan “Cruella” filminden ilk fragman geldi.
101 Dalmaçyalılar’ın live-action versiyonu olan “Cruella” filminden ilk fragman geldi.
La La Land, The Amazing Spider-Man ve The Help gibi dikkat çeken yapımlarda başrolü üstlenen gen oyuncu Emma Stone’un yeni filmi Cruella’dan ilk fragman yayınlandı.
Oscar ödüllü Emma Stone’un, kötü karakter Cruella de Vil’e hayat verdiği Cruella filminin yönetmen koltuğuna Craig Gillespie oturuyor.
Filmde Emma Stone’a Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, Emily Beecham ve Mark Strong gibi isimler eşlik ediyor.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede normalleşme sürecine giren ülkelerin açılan sinema salonlarının hasılat rakamları belli oldu.
Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan ve sosyal yaşamı durma noktasına getiren koronavirüsün etkisini azalttığı ülkeler normalleşme sürecine girdi. Belirli kurallar çerçevesinde sinema salonlarının da açıldığı bazı ülkelerin hasılat sayıları belli oldu.
Avrupa ülkelerinin yanı sıra virüsün kaynağı olarak bilinen Asya ülkelerinde de sinema salonlarının açılmasıyla insanlar tedbirlerini alarak film izlemek için salonların yolunu tuttu.
Güney Kore, sinema salonlarını açtıktan sonra 4 milyon dolar hasılat elde ederek en yüksek rakama ulaşırken, Japonya‘da gösterime giren Dolittle, 1,38 milyon dolarla ikinci sırada yer aldı.
İspanya‘da hafta sonu 10 filmden 104 bin dolar hasılat çıkarken İtalya‘da 66 bin dolarda kaldı. Fransa’da sinemalar 22 Haziran’da açılmaya başladı. Yetkililer sinemaseverlerin filmlere beklentinin ötesinde ilgi gösterdiğini kaydetti.
-
TV6 gün önce
Haftanın En Çok İzlenen Dizileri (4-10 Nisan 2021)
-
Film4 gün önce
Taika Waititi’nin Seslendirdiği Save Ralph Büyük İlgi Topladı
-
TV4 gün önce
Seksenler Dizisine Zeynep Demirel Dahil Oldu
-
Fragmanlar4 gün önce
Hızlı ve Öfkeli 9 Filminden Yeni Fragman Yayınlandı
-
Ödüller6 gün önce
93. Oscar Sunucuları Açıklandı
-
Diziler6 gün önce
Elite Dizisinin Dördüncü Sezon Prömiyer Tarihi Belli Oldu
-
Günün Haberi5 gün önce
Martin Scorsese’nin Killers of the Flower Moon Filminin Kadrosu Genişliyor
-
Festivaller3 gün önce
4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin İkinci Etabı Başlıyor