Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri üyeleri belli oldu.
Jüride sinema camiasından beş önemli isim bulunuyor. Jürideki isimle şöyle:
Tayfun Pirselimoğlu (Jüri Başkanı)
Emin Alper
Hatice Aslan
Muhammet Uzuner
Türksoy Gölebeyi
Bu yıl 19-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan festivalin ulusal yarışma dalında ödül için yarışan filmlerini aşağıda bulabilirsiniz.
Sinema dünyasının heyecanla beklediği 23. Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 12 film, Altın Koza ödülleri için mücadele edecek. Yarışmada, Erhan Tuncer’in ‘Ağustos Böcekleri ve Karıncalar‘, Mehmet Can Mertoğlu’nun ‘Albüm‘, Kıvanç Sezer’in ‘Babamın Kanatları‘, Handan Öztürk’ün ‘Bana Git De‘, Hiner Saleem’in ‘Dar Elbise‘, Çağdaş Çağrı’nın ‘Geçmiş‘, Yüksel Aksu’nun ‘İftarlık Gazoz‘, Reha Erdem’in ‘Koca Dünya‘, Güven Beklen’in ‘Mehmet Salih‘, Çağan Irmak’ın ‘Nadide Hayat‘, Derviş Zaim’in ‘Rüya‘ ve Cemil Ağacıkoğlu’nun ‘Tarla‘ isimli eserleri yer alıyor.
Ödüller, 24 Eylül Cumartesi gecesi yapılacak Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak. Tören, saat 20.00’da Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu’nda yapılacak.
Sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Cem Davran‘ın yapacağı törende, oyunculuğu ve sesiyle hafızalara kazınan Zuhal Olcay, ünlü müzik adamı Selim Atakan‘ın piyanosu eşliğinde bir dinleti sunacak.